< a href="//userbar4ik.ucoz.ru/">Все для samp,Traiz
Меню сайту

Наша кнопка
Адміністрація нашого сайту буде Вам гречно вдячна, якщо ви розмістите нашу кнопку у Вас на сайті, або обміняєтеся нею з нами

(Інформація про обмін)

Все про футбол на football-art.ucoz.ua

Код кнопки:


Опитування
Яким браузером ви користуєтесь?

Результат опитування Результати
Всі опитування нашого сайту Архів опитувань
Всього відповідей: 53

Рекомендуєм

Міні-Чат

Найактивніші
    messi10 (268)
    санек (218)
    Gerrard (18)
    Футболіст (15)
    Прохор (12)

Міні-Гра

Головна » 2009 » Серпень » 30 » У Донецьку відкрили "Донбас Арену"
У Донецьку відкрили "Донбас Арену"
13:33
У Донецьку сьогодні відкрили новий стадіон "Донбас Арена", побудований в рамках підготовки до Євро-2012.

"Великий капітал теж може демонструвати свою відповідальність", - прокоментував відкриття стадіону голова Верховної Ради Володимир Литвин під час своєї поїздки Донецькою областю.

На урочистостях з нагоди відкриття "Донбас Арени" прибули президент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Також сьогодні тут пройшов гала-концерт за участю поп-зірки Бейонс. Крім того, вітчизняні зірки - Наталія Могилевська, Олена Вінницька і Світлана Лобода - виконали "футбольний" хіт Queen "We are the champions".

Всі квитки на церемонію відкриття стадіону були розкуплені заздалегідь. Ціна коливалася від 100 до 3,5 тисяч гривень на VIP-місця.

50-тисячна "Донбас Арена" - перший стадіон у Східній Європі, спроектований і побудований відповідно до стандартів УЄФА категорії "Еліт" (п'ять зірок). Загальна вартість проекту стадіону і парку, який розташується навколо нього, складає 400 млн доларів.

У березні стадіон оглянула інспекція УЄФА і дійшла висновку, що стадіон повністю відповідає її високим вимогам. Водночас проблемою Донецька залишається відсутність нового терміналу аеропорту.

"Донбас Арена" - майбутній домашній стадіон ФК "Шахтар", а також можлива арена для проведення фіналів Ліги чемпіонів і Кубка УЄФА.

Події, що відбуваються на полі, одночасно транслюватимуться на два світлодіодних екрани - кожен площею майже 100 квадратних метрів.

Стадіон почали будувати в 2006 році (генпідрядник - компанія ENKA. Дизайн "Донбас Арени" розробила компанія "АрупСпорт", що свого часу створила стадіони "Манчестер Сіті" (Англія), "Альянц" (Німеччина), "Іспаньол" (Барселона) і "Сідней" (Австралія).

Завдяки незвичайному дизайнерському рішенню - ефекту підвішеного даху - донецька арена формою нагадуватиме "літаючу тарілку".

Внутрішній дизайн арени розроблено так, щоб глядачі сиділи в одній чаші, а не на чотирьох роздільних трибунах. Передбачено також 170 місць для людей з обмеженими можливостями і для їхніх супроводжуючих.

У будівлі "Донбас Арени" розміщено три ресторани, чотири бари, лаунж-бар, десятки фаст-фудів, торгових точок, фітнес-центр. Тут же розташовуватимуться фан-кафе, музей і фірмовий магазин ФК "Шахтар".

Крім футбольних матчів, на стадіоні проводитимуться концерти і шоу.

Переглядів: 621 | Додав: messi10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мова сайту


Форма входу
Привіт, Гість

Гість, ми раді Вас бачити. Будь ласка, зареєструйтесь або авторизуйтесь на нашому сайті
Пароль

Вип. таблиця


Наша команда
Тут буде команда нашого сайту
Набір в Адміністрацію Сайту


Статистика

В мережі всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні були :


Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter

free counters


Football-Art.Ucoz.Ua © 2024